ویرایش محتوا
صفحه اصلی
تماس با ما
درباره ما
فروشگاه
وبلاگ
  1. صفحه اصلی
  2. »
  3. آموزش
  4. »
  5. دیود نوری (LED) چیست؟

نحوه تولید لامپ LED

نحوه تولید لامپ LED

طراحی لامپ LED

لامپ LED یکی از عناصر اصلی در صنایع وابسته به الکترونیک محسوب می شود. به همین دلیل بخش بزرگی از واردات قطعات الکترونیکی به خصوص واردات تجهیزات نورپردازی، مربوط به واردات لامپ LED از چین می شود که یکی از قطب های جهانی تولید لامپ LED‌ است. لامپ های LED انواع و مدل های مختلفی دارند و هر کدام از آن ها در زمینه خاصی به کار گرفته می شوند. اما نحوه تولید لامپ LED در همه مدل های گوناگون آن، از فرمول یکسانی پیروی می کند که در این مطلب به توضیح آن پرداخته ایم.

لامپ LED چیست؟

قبل از بررسی نحوه تولید لامپ LED، بیایید نگاه کوتاهی بیندازیم به تعریف لامپ های LED. تفاوت لامپ LED با لامپ های سنتی فقط مربوط به روش متفاوت ساخت لامپ LED نمی شود، بلکه حتی نحوه تولید نور در این لامپ ها با لامپ های سنتی فرق دارد.

در لامپ های سنتی، نور به وسیله اتصال سیم ها به یک منبع انرژی تولید می شد. وقتی سیم ها داغ می شدند، از خود نور ساطع می کردند. اما در لامپ LED نور صرفا به وسیله برانگیختگی الکترونیکی ایجاد می شود و گرمای خاصی منتشر نمی کند. به همین دلیل است که لامپ های LED هم انرژی کمتری مصرف می کنند و هم گرمای کمتری تولید می نمایند. چرا که برای تولید نور در این لامپ ها، گرما نقش مهمی ندارد و فقط برانگیختگی الکترونیکی باعث تولید نور می شود.

مواد اولیه برای تولید لامپ LED

کلمه LED مخفف عبارت light emitting diode به معنای دیود ساطع کننده نور است. در نتیجه، برای تولید لامپ LED از تعداد زیادی از دیود های کوچک استفاده می شود. هر کدام از این دیود ها، از مواد اولیه نیمه رسانا ساخته شده اند. یکی از لایه های این نیمه رسانا دارای الکترون های اضافی است و لایه دیگه آن کمبود الکترون دارد. تفاوت در سطح الکترون باعث می شود تا الکترون ها از یک لایه به لایه دیگر حرکت کنند. این همان برانگیختگی الکترونیکی است که در بالاتر اشاره کردیم باعث تولید نور در لامپ LED می شود.

جنس بخش نیمه رسانا در یک لامپ LED از مواد اولیه کریستالی است که برای رسانا شدن، نیاز به کمی ناخالصی دارد. معمولا از زینک و نیتروژن به عنوان ناخالصی در دیود های LED استفاده می شود. مرحله بعد در فرایند تولید لامپ LED، بارور کردن دیود ها است. برای این کار از سیم برقی استفاده می شود. طلا و نقره جزو مواد اولیه ای هستند که برای سیم کشی لامپ های LED مورد استفاده قرار می گیرند چرا که این مواد می توانند به خوبی گرما و لحیم کاری را تحمل کنند.

در نهایت، دیود ها با استفاده از پلاستیک بی رنگ پوشانده می شوند. این یکی از تفاوت های کلیدی در ساخت لامپ LED با لامپ های سنتی است که از شیشه برای پوشش لامپ استفاده می شد. پلاستیک نسبت به شیشه مقاوم تر است و باعث می شود تا طول عمر مفید لامپ های LED بیشتر باشد. در واقع یکی از دلایل اصلی خرید لامپ LED همین ماندگاری بالای آن ها است.

طراحی لامپ LED

اگر تجربه خرید لامپ LED را داشته باشید، حتما مشاهده کرده اید که این لامپ ها تنوع بسیار بالایی دارند و در شکل و طرح های گوناگون به فروش می رسند. در واقع یکی از مزیت های لامپ LED این است که می شود آن را برای مصارف گوناگون طراحی کرد.

قبل از آغاز فرایند تولید لامپ LED، برای طراحی آن مواردی مثل کاربرد نور در جایی که قرار است لامپ نصب شود، دمای رنگ، روشنایی و موارد مشابه در نظر گرفته می شوند و سپس کار طراحی و ساخت لامپ LED با توجه به این موارد انجام می شود. برای طراحی لامپ LED مطابق با کاربرد مورد نظر، می شود اندازه دیود ها، جنس مواد اولیه ای که به عنوان نیمه رسانا به کار می روند، نوع مواد ناخالصی درون دیود ها و ضخامت لایه دیود ها را تغییر داد.

مراحل تولید لامپ LED

تولید لامپ LED مراحل حساس و پیچیده ای دارد که ما در اینجا سعی کرده ایم آن را به زبان ساده توضیح دهیم.

اولین مرحله، این است که نیمه رسانه ها باید ساخته شوند. مواد اولیه برای ساخت نیمه رسانا در یک محفظه مخصوص و تحت فشار زیاد و همچنین دمای زیاد تولید می شوند. عناصری مثل گالیوم، آرسنیک و یا فسفر با یکدیگر مخلوط شده و به شکل یک مایع غلیظ شده درون این محفظه قرار می گیرند.

سپس وقتی که ترکیب این عناصر در محفظه و تحت فشار و دمای بالا قرار گرفت، یک میله درون این محلول قرار داده می شود و سپس به آرامی بیرون کشیده می شود. هنگام بیرون کشیدن میله در قسمت انتهایی میله، محلول ذکر شده شروع به کریستالی شدن می کند و یک شمش بلند و استوانه ای از کریستال می سازد.

بعد از فرآوری و پاکسازی این شمش کریستالی، مواد ناخالصی که برای دیود های لامپ LED لازم هستند نیز به شکل لایه ای به آن اضافه می شوند. در مرحله بعد، اتصالات فلزی به نیمه رسانا وصل می شوند.

این اتصالات در واقع مربوط به بخش طراحی لامپ LED می شوند و نحوه وصل شدن آن ها بستگی به این دارد که آیا قرار است لامپ LED به شکل تکی استفاده شود و یا به شکل رشته ای. در نهایت، دیود ها درون محفظه های پلاستیکی قرار می گیرند و کار سیم کشی آن ها نیز در همین مرحله انجام می شود. از لحظه سیم کشی به بعد، کار تولید لامپ LED به پایان می رسد و کاملا قابل استفاده خواهد بود.

خرید و واردات لامپ LED از چین

کشور چین یکی از تولیدکنندگان اصلی لامپ LED در جهان می باشد و در ایران نیز، واردات لامپ LED از چین منبع اصلی تامین این محصول کاربردی در کشور است. یکی از امن ترین راه ها برای خرید و واردات لامپ LED از چین، استفاده از خدمات شرکت بازرگانی eNabz است.

این شرکت با سابقه طولانی در واردات تجهیزات نورپردازی و سایر قطعات الکترونیکی، به واسطه دفتر رسمی که در کشور چین دارد می تواند کار واردات لامپ LED از چین را با بالاترین کیفیت ممکن برای مشتریان ایرانی انجام دهد. چنانچه قصد خرید لامپ LED چه به شکل محدود و چه انبوه را دارید، یا آن که صرفا می خواهید درباره نحوه واردات لامپ LED از چین و یا ساز و کار تولید لامپ LED اطلاعات کسب کنید، از شما دعوت می کنیم تا با کارشناسان شرکت eNabz تماس گرفته و سوالات خود را بپرسید.

WhatsApp WhatsApp Telegram
مقایسه
0 محصول سبد خرید